Energiebesparingsboxactie

In samenwerking met Stichting WindCent heeft de gemeente Zundert begin 2021 een energiebesparingsboxactie opgezet. Huiseigenaren ontvingen een coupon waarmee zij bij lokale uitgiftepunten een energiebesparingsbox op konden halen. De inhoud van de energiebesparingsbox bestond uit twee ledlampen en een energiemeter. Met de ledlampen kunnen inwoners op een makkelijke manier energie besparen. Ook kleine energiebesparende maatregelen helpen namelijk om het energieverbruik te verlagen. Met de energiemeter krijgen inwoners inzicht in het energieverbruik van elektrische apparaten. Dat helpt hen om in te schatten of het financieel interessant is om oudere elektrische apparaten te vervangen. Want zoals Johan de Beer, wethouder Duurzaamheid zegt: ‘Energie die wordt bespaard hoeft tenslotte ook niet te worden opgewekt.’