Word Energiecoach

Gemeente Zundert werkt met Stichting WindCent en het Regionaal Energieloket aan energiezuinig wonen. Veel inwoners vonden al hun weg naar het energieloket, een informatieavond of een collectieve inkoopactie. Maar er is nog veel te doen. Velen willen hierbij hulp en advies. Een hoe leuk is het als je wordt geholpen door iemand die hier zelf al ervaring mee heeft? De energiecoaches!

Als energiecoach zet jij je in voor energiezuinig wonen. Je hebt al enige ervaring met energie besparen vanuit je werk of gewoon door het zelf thuis te doen. Je leert graag wat nieuws en je bent vriendelijk en creatief. Als energiecoach werk je samen in een team en help je buren en andere inwoners op weg om energiezuinig te wonen. Dat doe je op verschillende manieren. Bijvoorbeeld op een inloopspreekuur of in gesprekken aan de keukentafel bij inwoners thuis. Je geeft dan informatie en tips over energiebesparing. Uiteraard krijg je van te voren een uitgebreide training van het Regionaal Energieloket. Ook krijg je hulpmiddelen en begeleiding van professionele energieadviseurs.

Wat krijg je?

 • een gedegen training en geregeld informatie- en verdiepingssessies;
 • begeleiding door professionele energieadviseurs met veel kennis en ervaring;
 • werken in een team van andere energiecoaches;
 • veel vrijheid om eigen invulling te geven aan je activiteiten;
 • een vrijwilligersvergoeding volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid;

Wat vragen we?

 • 8 tot 12 uur per maand beschikbaarheid;
 • goede kunnen communiceren en inlevingsvermogen;
 • interesse in energiezuinig wonen en enige ervaring met energiebesparing;
 • zelfstandig werken, bijvoorbeeld met plannen en afspraken opvolgen;
 • samenwerken in een team van energiecoaches, met het Regionaal Energieloket, Stichting WindCent en de gemeente Zundert;
 • het leuk vinden om jezelf te ontwikkelen, door training en in de praktijk.

Als je meer wilt weten stuur dan een e-mail naar gemeente@zundert.nl voor meer informatie.